kettlebell debrecen
top_right_corner
RKC TL CK-FMS instruktor


Dragon Door
FMS
Kettlebell Europe
Hard Style Training Deutschland
http://www.manandmotion.com/
Kettlebell Hungary
Clubbell Hungary
Tacticalshop
Corpus Fitness
Ten-Shin SE
Shogun SE


Kettlebell Debrecen

Instruktorok

Figyelem! Honlapunk 2012 elején megújult! Az aktuális verzióért katt ide!


 Akikért garanciát vállalok
arrow

Zolival együtt vizsgáztunk az első magyar RKC-n, 2008 májusában, ill. előtte néhány hétig együtt is készültünk. És bár korábban a Vezér Fitnessben oktatott, folyamatosan tartottuk a kapcsolatot. 2009 ősz óta pedig a Corpusban tart órákat.

Pisti kiábrándult "gyúrósként" alig várta a lehetőséget, hogy végre belefoghasson egy egészségesebb, hatékonyabb és az egész testet egységbe kovácsoló edzésformába. Szinte már a kezdetektől fogva vágyott arra, hogy ezt a rendszert instruktorként másokkal is megismertethesse.  Rajtam meg nem múlt :) 2010 szeptembertől nálunk, a Corpusban oktat ő is.

Albert (Kettleberti, a "Terminátor Úr") is tett egy vargabetűt a gyúrás irányába, majd a CrossFiten keresztül jutott el hozzánk, és általa most már a megyében Debrecenen kívül Kabán és várhatóan Hajdúszoboszlón is hamarosan hozzáférhető lesz a szakszerű és minőségi kettlebell-oktatás.

Robi több éves krav maga oktatói múlttal rendelkezik.  Az ő útja sem volt töretlen a 2010-es RKC instruktori vizsgáig, sok régi sérülés és rossz beidegződés hátráltatta a felkészülésben, de végül mindenre "termett sárkányfű",  és idén egyszerre bővült mindkettőnk repertoárja:  A nyíregyházi Naked Warrior Clubban most már rendszeresen fog kettlebell-edzéseket, nálunk a Corpusban pedig krav maga edzéseket tartani.

(Mint mindig, ha valami jó, természetesen a kettlebell körül is megjelentek az "önjelölt szakértők", és ennek általában a biztonság és/vagy a hatékonyság látja kárát. De ez nem a kettlebellt és nem is az RKC-t minősíti.)

Katschthaler Gabriella, RKC, CK-FMS

Bánszegi Zoltán RKC
arrow

Bánszegi Zoltán vagyok, személyi edző és kettlebell instruktor. Gyermekkorom óta központi szerepet játszik a sport az életemben. A pályaválasztás idején egyértelmű volt számomra, hogy az edzői foglalkozás az ami engem igazán érdekel és inspirál. Így lettem okleveles fitness-testépítő edző. Ebben a szép és változatos sportban több éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. A vendégköröm az átlagemberektől a versenyzői szintű sportolókig terjed, akik az évek alatt jó pár szép eredményt tudtak felmutatni.

Bár sikeresnek mondhattam magamat  szakmai téren, valami mégis hiányzott még a képből. Mindig is úgy éreztem, hogy a fitness fogalma nem merülhet ki a két véglet, a testépítés és az aerobik között! Biztosan kell még lennie más hasznos és hatékony edzésmódszernek is a világban, csak meg kell találnom. Így kezdtem kutatni új lehetőségek után, és találtam rá a kettlebellre és az RKC rendszerre. Zoli Pavellel

Nagyon szimpatikus volt ez az új és hatékony súlyzós sport, és lelkesen tanulni kezdtem az alapjait Budapesten. Majd még lelkesebben vettem meg az első kettlebellemet és kezdtem otthon gyakorolni. Pár hónap alatt gyökeres változásokon ment át a testem: leadtam jó 10kg zsírt és az addigi tipikus nehézkes és merev bodys testalkatom alól előtűnt egy szálkás atletikus fizikum! Még keményebben kezdtem el edzeni. A következő célom már az volt, hogy én is oktathassam ezt a szörnyen hatékony testedzésformát!

A végeredmény az lett, hogy 2008. májusában sikeres instruktori vizsgát tettem. Azóta párhuzamosan tartok fitness és kettlebell órákat a vendégeimnek. Innen már csak egy lépés volt a két sportág  sajátos előnyeinek összekovácsolása. Magam és a klienseim testalkatán bekövetkezett pozitív változások után bátran kijelenthetem: Az elkötelezett testépítők és fitness őrültek csak profitálhatnak a kettlebell használatából!

Bánszegi Zoltán RKC

Kovács István RKC
arrow

Pisti RKCValahol bíztam benne hogy Zoli alatt még helyet kapok egyszer én is Gabi honlapján, és tagja lehetek a debreceni RKC vonalnak. Álmom 2010 augusztusában vált valóra, ekkor sikeres RKC-instruktori vizsgát tettem.

A történet kb. 2 évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy könyesboltban bóklászva véletlenül(?) megpillantottam Pavel Tsatsouline: Kezdd el a kettlkebelllt c. könyvét. Gondoltam belelapozok, érdekelt, mi mindent lehet kezdeni egy "fülesgolyóval" - ez csak vicc lehet, hogy könyvet írnak róla. Aztán ott helyben félig kiolvastam, a másik felét pedig otthon, miután rögtön megvettem.

Pisti RKCAkkor már 10 éve foglalkoztam testépítéssel kisebb-nagyobb megszakításokkal, de az utóbbi időben már "nagyduzzogva-ajtócsapkodva" mentem le az edzőterembe, nem igazán hozott már lázba a vasgyúrás. Fájt a hátam, az izületeim, merev voltam, a felszedett izomtömeg miatt darabossá vált a mozgásom, amihez még rossz testtartás is párosult. Azt hittem erős vagyok (ha a felpakolt tárcsák számát nézzük, talán igaz is volt), de egy 50 kilós cementeszsákot képtelen voltam A-ból B-be elvinni. Akkor már tudtam hogy esztétikán(?) kívül mást nem kaptam ettől a sporttól.

Visszatérve a könyvre, rögtön megfogott az egyszerűsége és a nagyszerűsége a rendszernek, ami a 'bellezés mögött van. Gondoltam,vágjunk bele. De hát se golyó, se edző, márpedig nem a YouTube-ról akartam megtanulni (ezúton is óva intek mindenkit ettől...). Aztán megláttam Gabi hirdetését (micsoda véletlen...), miszerint kezdő csoportot indít a Corpusban. Jöttem, láttam és nem csalódtam. A felesleg leolvadt rólam, megszűntek a hátproblémáim, sokkal dinamikusabb, rugalmasabb, lazább lettem. A cementeszsákot pedig elviszem A-ból Zs-be.

A világtörténelemben mindig a legegyszerűbb dolgok voltak a leghatékonyabbak. Mint pl. az AK-47. Es most itt a KETTLEBELL!!

Köszönet Pavelnek, hogy irányt mutatott, és Gabinak, hogy nem engedett letérni róla.

Kovács István RKC

Papp Albert RKC - Kaba
arrow

Albert RKCKettleberti vagyok Kabáról. Ezt a nevet nem véletlenül érdemeltem ki, a barátaim már-már fanatikusnak tartanak, hiszen állandóan csak a KETTLEBELL-ről beszélek nekik.

Az életemben az egyik legfontosabb dolog a sport, 2010 januárja óta legfőképpen a KETTLEBELL. Sosem állt tőlem távol a testmozgás, több sportágban kipróbáltam már magam. Általános iskolás koromban versenyszerűen birkóztam, magyar bajnoki bronzérmes voltam. 18-19 éves koromban elkezdtem foglalkozni a testépítéssel, majd 2004-ben el kezdett érdekelni az erőemelés, melynek köszönhetően összeszedtem egy komolyabb sérülést. Akkor úgy döntöttem, hogy ezt a sportot abbahagyom. Mozgás hiányában eléggé meghíztam, 1-1,5 év kihagyás után azonban egyik barátommal csináltunk egy vállalkozást, amelynek gyümölcse a kabai Chicago Fitness edzőterem lett, ahol újra az életem középpontjába került a mozgás. Ekkor már nem az izomtömeg-növelés érdekelt, hanem az erő -és állóképesség fejlesztése, melyben sokkal nagyobb fantáziát láttam. Így kezdtem el CrossFit edzéseket csinálni, amelynek köszönhetően sikerült megerősödnöm annyira, hogy aránylag könnyűszerrel vegyem az akadályokat a Albert RKCKETTLEBELL fortélyainak elsajátítása során, bár még ekkor meg sem gondoltam, hogy 2010 februárjától a KETTLEBELL-é lesz a főszerep.

Gyerekkori barátom, Nyíri László RKC (Kettlebell, Győr) ajánlott nekem egy nagyon jó debreceni instruktort, Katschthaler Gabriella személyében, akinek nagyon sokat köszönhetek.

Köszönöm szépen Gabi az edzéseket és a tudást, amit kaptam tőled!

Lenyűgözött a KETTLEBELL egyszerűsége és hatékonysága. Az edzéseknek köszönhetően napról-napra erősebb lettem, és 6 hónap kemény felkészülés után - 10 kg-gal könnyebben - 2010 augusztusában sikeres RKC instruktori vizsgát tettem. Számomra kihívás volt ez a vizsga, ezt mindenképpen ki kell érdemelni.  Nemcsak azoknak a sportőrült fanatikusoknak ajánlom a KETTLEBELL-t, mint amilyen én vagyok, hanem mindenkinek, aki szeretne egészségesebben élni!

Papp Albert RKC

Rozsnyai Róbert RKC - Nyíregyháza
arrow

Találkozásom a Kettlebell-lel ( A Hitetlen)

Gyermekkoromtól központi szerepet játszik az életemben a mozgás. Elsősorban küzdősportokkal és harcművészetekkel valamint extrém sportokkal foglalkoztam.

Robi RKCA Golyót néhány évvel ezelőtt láttam meg egy ismerősöm kezében, beugrott, hogy én ilyet már láttam rég-régi fotókon és filmfelvételeken. Mi ez? Miért kell ezeket a béna füles ágyúgolyókat emelgetni, amikor egy fittness teremben minden izomcsoportra megvan a megfelelő gép, és ami ehhez a golyóhoz a legjobban hasonlít (akkor még így gondoltam), az egykezes súlyzó, az is sokkal kényelmesebb. (Igen. Arra, amire azt használják, de például az RKC ballisztikus gyakorlataihoz teljesen alkalmatlan. Sőt, szerintem a többihez is.)

Később lehetőség nyílt kipróbálni és ismerkedni a rendszerrel egy szeminárium keretein belül, Budapesten. Edzettem én már annyi edző irányítása alatt, próbáltam már annyi eszközt, mi újat tud nekem mutatni? De azért kipróbáltam, akkor még csak kíváncsiságból. TUDOTT ÚJAT MUTATNI!!! Aki már csinálja a golyózást az szerintem tudja, miről beszélek…. Aki csak most kezdi el, emlékezzen ezekre a sorokra.
Vettem egy golyót és lelkesen gyakorolni kezdtem azokat a gyakorlatokat, amelyeket akkor úgy véltem, hogy megtanultam az alatt a két óra alatt. És persze én is beleestem a „majd megnézem interneten” hibába! Jöttek a fájdalmak, a sérülések. Hamarosan abba is hagytam az edzéseket…

Telt az idő és szemmel látható, az edzésen (közel-harc) érezhető volt a fejlődés azokon a barátaimon, akik jártak Kettlebell edzésekre. Ez volt, ami újabb lendületet adott. Rájöttem, ha eredményt akarok és hosszútávon gondolok az egészségemre, akkor edzői segítség kell.
Gabihoz kezdtem járni….
És jött az eredmény!
Számokban is nagyon egyszerűen lehetett mérni a fejlődést. Amiről néhány hónapja úgy gondoltam emberfeletti, meg tudom csinálni. ( De hol van még a jéghegy csúcsa?)
Megszűnt az állandó fájdalom a csuklyámban, nem fáj a vállam, sem a térdeim, amiket – hála a „régi” edzőimnek, az észnélküli és a mozgásról, mint külön „tudományról” semmit sem tudó „tapasztalt” okosoknak - már régóta fájlaltam.

Hiszek benne!
Szórakoztat, és ami nekem fontos, érzem a fejlődést! „Mellesleg” az egészségemért is teszek! Miért ne csinálnám?!

Rozsnyai Róbert RKC

bottom_left_corner